Особливості впровадження корпоративних ERP-систем на базі SAP-технологій - Полозова, Т. В.; Шейко, І. А. (ХНУРЕ, 2019)
В роботі проведено дослідження досвіду використання систем планування ресурсів в управління підприємствами. Були виокремлені основні фактори впливу використання системи SAP ERP на ефективність управління підприємством. Розглянута модульна структура системи. Звернено увагу на перевагах використання ЕРП-систем, а також на проблемах із їх впровадженням. В ході дослідження було виокремлено ряд переваг використання SAP ERP, а саме: гнучка адаптація; забезпечення достовірною інформацією; можливість аналізу інформації; можливість контролю витрат; підвищення ефективності бізнесу; підвищення прозорості; зберігання великих масивів інформації. In this paper, the experience of using resource planning systems in enterprise management was studied. The main factors influencing the use of SAP ERP system on the efficiency of enterprise management were identified. The modular structure of the system is considered. The attention is paid to the advantages of using ERP systems, as well as problems with their implementation. During the study, a number of advantages of using SAP ERP were identified, namely: flexible adaptation; providing reliable information; the ability to analyze information; ability to control costs; increase of business efficiency; increasing transparency; storing large amounts of information.
Features of Corporate ERP-systems Based on SAP-Technologies Implementation
Keywords: інформаційна система; система планування ресурсів підприємства; SAP-система; функціональний модуль; SAP ERP; information system; enterprise resources planning system; SAP system; functional module