Розроблення інтелектуального модуля управління енергозабезпеченням виробничого підприємства - Самойлов, М. А. (My University, 2025)
Автоматизація управління електромережою виробничого підприємства дозволяє зменшити ризики від збоїв, поліпшити управління навантаженням, а також забезпечити стабільність і надійність електропостачання. Водночас, автоматизація може призвести до значного зниження енергетичних витрат, що є критично важливим в умовах воєнного стану та обмеження енергоресурсів. Мета роботи - розробка моделі та програмно-апаратного рішення для автоматизації управління енергетичною системою підприємства. Об’єкт - процес управління енергетичною системою виробничого підприємства, а саме, постачанням, генерацією та споживання генеруючими засобами. Предмет - програмно-апаратний комплекс для інтелектуального управління енергетичною системою підприємства (генерація (власна, мережа, накопичувачі) та споживання) параметри і характеристики якої змінюються залежно від вимог режимів роботи в реальному часі. В роботі проведено аналіз сучасних технологій автоматизації управління електромережою підприємства. Розроблено модель інтелектуального модуля управління енергозабезпеченням виробничого підприємства та програмний продукт для розробленого модуля.
Keywords: управління електромережою; управління навантаженням; ризики від збоїв; джерело живлення; енергозбереження