Прогнозування поведінки фінансових ринків з використанням машинного навчання - Романішин, В. В. (My University, 2021)
Метою атестаційної роботи є розробка програми для прогнозування напрямку росту цін на фінансовому ринку. Проведено аналіз предметної області, розглянуто специфіку вибору та побудови моделей машинного навчання. Зібрано дані, які забезпечують набір необхідних властивостей, проведена необхідна попередня обробка даних. Змодельовано і протестовано три різні методи машинного навчання. Ці методи застосовуються до даних, отриманих з Yahoo Finance сервісу протягом 5 років. Результати будуть використані для аналізу цін на акції та їх поглибленого прогнозування в подальших наукових дослідженнях. Зроблено висновки на основі отриманих результатів.
Keywords: машинне навчання; фінанси; лінійна регресія; нейронні мережі; прогнозування часових рядів; штучний інтелект