Дослідження методів сегментації зображень для розв’язання задачі розпізнавання об’єктів - Пономаренко, Т. С. (My University, 2020)
У ході виконання атестаційної роботи було розглянуто особливості процесу сегментації об’єкту на цифровому зображенні, проаналізована математична постановка задачі сегментації та застосування правил сегментації на практиці. Розглянуто основні підходи до розробки алгоритмів, проаналізовано переваги та недоліки їх використання. Було проведено експериментальне порівняння результатів кожного з методів, та зроблено висновки про доцільність використання того чи іншого методу
Keywords: сегментація зображень; системи комп’ютерного зору; системи обробки графічної інформації; порогова сегментація; кластерна сегментація