Спосіб оцінки якості оптичного волокна складної форми поперечного перерізу в процесі витяжки - Гаракян, М. Г. (ХНУРЕ, 2021)
Запропоновано спосіб оцінки конструктивно-технологічних параметрів волокон зі складною структурою поперечного перерізу в процесі витяжки, заснований на оптичному методі неруйнівного контролю за принципом методу фокусування. Проведено експериментальні дослідження запропонованого способу на зразках мікроструктурованого оптичного волокна з одношаровою структурою повітряних отворів.
Keywords: мікроструктуроване волокно; метод фокусування; інтегральний показник; дефекти структури