Дослідження моделей та інформаційних технологій виявлення фейкових новин - Шагун, А. С. (My University, 2025)
Об’єктом дослідження є процеси поширення фейкових новин у цифровому середовищі. Метою роботи є дослідження ефективності моделей штучного інтелекту для виявлення фейкових новин та розробка інструментів, які сприятимуть підвищенню інформаційної безпеки. Методами розробки та проєктування є аналіз наукових і літературних джерел, методи обробки природної мови (NLP), машинного і глибинного навчання, а також експериментальні дослідження для порівняння ефективності алгоритмів.
Keywords: дезинформація; виявлення фейкових новин; підвищення інформаційної безпеки