Метод ущільнення даних мультимедіа з використанням конструкцій змінної ваги - Наталюк, С. А. (My University, 2021)
Здійснено розгляд особливостей розвитку інформаційно-комунікаційних мереж та сервісів на їх базі. Виявлено проблематику у питаннях забезпечення якості надання відеосервісів в умовах зростання ступеню їх критичності та збільшення інформаційних інтенсивностей потоку. Показано, що продуктивність стандартизованих технологій стиснення відео обмежена. Розглянуто підхід до стиснення відеоданих у схемі MPEG на базі використання кодових конструкцій змінної ваги у якості альтернативи існуючим статистичним методам кодування
Keywords: відеокодування; віртуальна реальність; інтерактивне відео; дискретно-косинусне перетворення; н.265; ваговий коефіцієнт