Розробка прототипу аналогового музичного синтезатора на основі субтрактивного синтезу - Сенніков, І. С. (My University, 2025)
Об’єкт дослідження – функціональна структура та схемотехніка музичного аналогового синтезатора на основі субтрактивного синтезу. Мета роботи – розробка прототипу музичного субтрактивного синтезатора засобами аналогової схемотехніки. Метод – моделювання роботи функціональних модулів субтрактивного аналогового синтезатора. Актуальність: розвиток електронної музики створив попит на електронні музичні інструменти, особливо на музичні синтезатори, тобто пристрої, що можуть генерувати штучний звуковий сигнал складних форм хвилі в межах хроматичного звукоряду та мають широкі можливості для створення та налаштування бажаного звуку, тобто синтезу. Найпростішим та найпопулярнішим є метод субтрактивного синтезу звуку. Аналогові синтезатори мають перевагу над цифровими через неперервність генерованих, керуючих та результуючих сигналів за амплітудою та часом.
Keywords: музичний аналоговий синтезатор; синтез звуку; субтрактивний синтез