Розробка застосунку для кластеризації часових рядів у вигляді медичних даних - Касумов, А. І. (My University, 2023)
Об’єктом роботи є послідовність даних у вигляді часового ряду. Метою роботи є розробка застосунку з різними методами кластеризації, що базуються на використанні часових рядів, які дозволяють розподілити вхідні дані на кластери – групи однотипних екземплярів вибірки для подальшого прогнозування. Проведено дослідження видів та особливостей послідовних даних, а також було вивчено основні проблеми, пов’язані з кластеризацією часових рядів. В рамках роботи було розглянуто загальний процес кластеризації часових рядів, включаючи основні алгоритми кластеризації, різноманітні методи отримання статистичних характеристик і їх вплив на ефективність кластеризації. У результаті роботи здійснена програмна реалізація системи для кластеризації часових рядів.
Keywords: часовий ряд; задача кластеризації; метод k-середніх; python; медичні дані