Основні події бою під Крутами - Чан, Б. Ф. (ХНУРЕ, 2023)
Автор висвітлює трагічні сторінки історії України – бій під Крутами, коли 300 добровольців віддали своє життя за національну ідентичність та незалежність України. Незважаючи на значну чисельну перевагу більшовиків, бій тривав декілька годин і завершився великими втратами для останніх. Найбільш важливі результати дослідження включають розкриття впливу битви під Крутами на подальший розвиток подій у період формування Української Народної Республіки. Головні висновки стосуються значущості цієї події для формування сучасного політичного та культурного обличчя України.
Keywords: Бій під Крутами; учасники бою; вшанування пам’яті