Розроблення програмного модуля для передачі інформації про стан мобільного робота в зображенні - Моргунов, М. М. (My University, 2025)
Мета дослідження – підвищення ефективності передачі технічної інформації про стан мобільного робота, за рахунок вдосконалення методу шифрування даних в зображені. Об’єкт дослідження – процес передачі технічної інформації. Предмет дослідження – методи, алгоритми та програмне забезпечення передачі інформації про стан мобільного робота. В кваліфікаційній роботі проведено аналіз методів передачі технічної інформації про стан мобільного робота. Проаналізовано сучасні методи кодування та декодування технічної інформації. Досліджено метод LSB з точки зору кодування інформацій про стан мобільного робота. Математично описано методи кодування та розкодування технічної інформації. Наведено приклад кодування та розкодування технічної інформації. Вибрано середовище розробки, розроблено загальний алгоритм роботи програми та функції кодування та розкодування технічної інформації. Проведено експериментальні дослідження та аналіз отриманих результатів. Отримані результати кваліфікаційної роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме 9.4.
Keywords: мобільний робот; декодування; шифрування; шифрування даних в зображені