Дослідження засобів безпеки в мережах ІоТ - Поддельський, В. М. (My University, 2025)
У роботі проведено аналіз актуального стану технології IoT, у тому числі виділені етапи розвитку технології Інтернету речей та особливості впровадження технології в Україні. Досліджено принципи функціонування мереж IoT та виведені основні переваги та проблеми. Детально вивчені вразливості та види атак, які загрожують безпечній роботі мереж Інтернету речей. Також проаналізовано існуючі засоби захисту мереж IoT та виділені загальні рекомендації щодо їх захисту. У якості ефективного рішення для захисту мереж IoT запропоновано комплексний захист на основі використання методу життєвих циклів IoT.
Keywords: Інтернет речей; види атак