Розроблення системи автоматизації інформаційно-технічного забезпечення кіберфізичного виробництва - Губський, І. В. (My University, 2025)
Мета роботи – підвищення ефективності функціонування кіберфізичного виробництва шляхом створення автоматизованої системи, яка забезпечує інтеграцію інформаційних потоків, моніторинг технічних процесів і підтримку прийняття рішень у реальному часі. Об’єкт дослідження – процес інформаційно-технічного забезпечення кіберфізичного виробництва, що включає збір, передавання, оброблення та використання технологічних даних у режимі реального часу. Предмет дослідження – методи, засоби та архітектурні рішення автоматизації інформаційно-технічного забезпечення кіберфізичних виробничих процесів. У кваліфікаційній роботі розроблено автоматизовану систему інформаційно-технічного забезпечення кіберфізичного виробництва. Система забезпечує збір, передавання, аналітичну обробку та використання технологічних даних у режимі реального часу. Створено математичні моделі, алгоритми аналізу та ПІД-керування, а також програмне забезпечення на мові Python, що реалізує повний цикл функціонування кіберфізичної системи. Проведене моделювання підтвердило ефективність і стійкість запропонованих рішень. Отримані результати роботи можна віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», зокрема до пункту 9.4 «Розвиток високотехнологічного машинобудування».
Keywords: кіберфізична система; кіберфізичне виробництво; оброблення технологічних даних; ІНДУСТРІЯ 4.0