Особливості становлення української державності (1917–1921 рр.) - Тризна, А. В. (ХНУРЕ, 2021)
Мета роботи полягає в дослідженні та аналізі шляху становлення української державності в 1917–1921 роках. Тема і зараз залишається актуальною через зростання ролі державотворчого чинника в сучасних політичних процесах. Сучасна Україна, як самостійна, незалежна і суверенна держава прагне до унормування законів та розвитку державних інститутів за зразком провідних європейських країн, але для того, щоб це було дієвим важливо враховувати уже набутий досвід періоду Української революції.
Keywords: українська державність; українознавство