Розроблення засобів автоматизації теплових пунктів із застосуванням технології ІоТ - Ковальов, І. О. (My University, 2021)
Об’єкт дослідження – розробка автоматизованого датчику виміру параметрів із застосуванням технолгії ІоТ. Предмет дослідження – автоматизація централізованих теплових пунктів; Мета кваліфікаційної роботи – розробка засобу автоматизації теплових пунктів за допомогою технології ІоТ, розробка програмного забезпечення та «сервісу» зв’язку між пристроями. Методи дослідження: – визначення актуальності теми; – проведення аналізу теоретичного матеріалу та знаходження способу автоматизації за обраною темою; – обґрунтування способу автоматизації шляхом поліпшення ідентифікації аварій на тепломагістралі та передачі сигналу тревоги до оператора; – розроблення засобу автоматизації; – розроблення програмного забезпечення для засобу автоматизації; – проведення експерименту. Елементи наукової новизни – інтелектуалізація промислової галузі. Практична цінність отриманих результатів – подальше використання засобу в централізованих теплових пунктах. Результати роботи були апробовані на міжнародній конференції [43].
Keywords: теплопостачання; теплопункт; тепломагістраль; програмна модель