Оптимізація механізму подачі керамічного матеріалу у 3D-принтері - Поляков, В. А. (My University, 2020)
Об’єкт – процес дозування керамічної сировини при 3D друці. Предметом дослідження є аддитивні технології 3D друку керамікою. Метою роботи є дослідження факторів та параметрів, що впливають на точність дозування керамічної сировини при 3D друці. Метод дослідження – комп’ютерне моделювання, індукція, дедукція, математичні моделі, синтез. У магістерській роботі досліджується залежність виділення керамічного матеріалу від швидкості обертів шнеку модуля екструзії. Для проведення даного дослідження розглянуто основні види технологій 3D-друку керамікою, розглянуто конструкції принтерів кожної з технологій. Розроблено та виготовлено механізм подачі керамічного матеріалу та механізм екструзії керамічного матеріалу. Виконано розрахунок кута шнеку, після чого зроблено тестовий запуск друку керамічного матеріалу. На базі отриманих даних проведено налаштування програмного забезпечення.
Keywords: 3D принтер; 3DP технологія; SLS технологія; екструзія; кераміка