Основні методико-теоретичні підходи до розуміння поняття «трудовий договір» - Гладкий, В. В. (Видавець О. О. Євенок, 2018)
В доповіді автор концептуалізує основні підходи до розуміння поняття "трудовий договір". Викоремлюються такі розуміння трудового договору: інститут трудового права та трудового законодавства; юридичний факт, що породжує трудові правовідносини; юридична модель трудових правовідносин; характерна ознака трудових правовідносин, що відмежовує ці відносини від інших приватноправових чи публічно-правових відносин; джерело суб‘єктивного права.
The main methodological and theoretical approaches to the understanding of the concept of "employment contract"
Keywords: свобода праці; трудові правовідносини; трудове законодавство; право на працю; трудовий договір; трудовой договор; поняття договору; психологія праці; законодательство о труде; трудовое право