Дослідження використання штучного інтелекту у завданнях побудови цифрових профілів поліграфічного обладнання - Азаренков, В. І. (My University, 2025)
Мета роботи: рішення задачі апроксимації даних на основі моделювання штучних нейронних мереж. Виконано аналіз особливостей перетворення однієї колірної моделі в іншу на основі побудови ICC-профілів. Викладено основи профілювання пристроїв відображення, введення й виводу зображень. Наведено базові поняття теорії штучних нейронних мереж, розглянуті можливості апроксимації даних за допомогою таких мереж. У практичній частині роботи виконане чисельне моделювання нейронних мереж для апроксимації даних, отриманих у результаті виміру колірних мішеней. Експериментально досліджений вплив параметрів настроювання мереж при рішенні задач згладжування експериментальних даних.
Keywords: управління кольором; профіль; таблиці clut; пристрої відображення