Дослідження та застосування генетичного алгоритму ES-HyperNEAT для вирішення задачі комівояжера - Шумак, А. Д. (My University, 2020)
У результаті було показано, що генетичні алгоритми, як метаевристичні алгоритми, дають досить швидкий оптимальний розв’язок задачі у порівнянні з іншими алгоритмами, досягаючи переваги на 30% у швидкості навчання і 15% більш оптимальних розв’язків.
Keywords: глибинне навчання; еволюційні алгоритми; нейроеволюція; cppn; es-hyperneat; indirect encoding