Сприяння розвитку малого і середнього бізнесу, трансферу і комерціалізації технологій через співпрацю з національним консорціумом EEN-Ukraine - Розгон, О. В. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2024)
Наукова робота присвячена правовому аналізу сприяння розвитку інновацій, малого і середнього бізнесу, трансферу і комерціалізації технологій. Особлива увага приділена взаємодії бізнесу з Національним Консорціумом EEN-Ukraine. Зазначено, що створення і поширення нових технологій не відбуваються у вакуумі, вони значною мірою зумовлені фундаментальними вимогами конкуренції та інтеграцією в міжнародні мережі трансферу технологій, зокрема EEN (Європейська мережа підприємств). The research paper is devoted to the legal analysis of the promotion of innovation, small and medium-sized business, technology transfer and commercialization. Particular attention is paid to the interaction of business with the National Consortium EEN-Ukraine. It is noted that the creation and dissemination of new technologies do not occur in a vacuum, they are largely due to the fundamental requirements of competition and integration into international technology transfer networks, in particular the EEN (European Enterprise Network).
Keywords: Національний Консорціум EEN-Ukraine; трансфер технологій; консорціум; інноваційна діяльність; National Consortium EEN-Ukraine; technology transfer; consortium; alliance