Обґрунтування вибору сервісів для управління завданнями та проєктами в команді - Котенко, А. О. (My University, 2025)
У роботі виконано аналіз сучасних цифрових платформ (Jira, ClickUp, Notion, Monday.com), визначено основні критерії оцінювання сервісів (зручність використання, автоматизація та підтримка AI, інтеграції, можливості колаборації, масштабованість, вартість) та розроблено формальну модель багатокритеріального вибору. Запропоновано програмну реалізацію моделі, яка забезпечує автоматизований розрахунок зважених оцінок, формування таблиць і побудову графічних інтерпретацій результатів. Новизна роботи полягає у поєднанні класичних методів багатокритеріального оцінювання з програмною реалізацією, орієнтованою на автоматизацію процесу вибору цифрових платформ, а також у проведенні експериментального дослідження чутливості моделі до змін ваг критеріїв. 5 Отримані результати дозволяють сформувати обґрунтовані рекомендації щодо впровадження оптимального сервісу в організаційні процеси команди. Результати роботи можуть бути використані організаціями, що впроваджують або оптимізують інструменти управління проєктами; командами, що працюють у гнучких методологіях; освітніми установами для навчання сучасним підходам до цифрової трансформації; аналітиками та менеджерами для прийняття інструментальних рішень. Значимість роботи полягає у створенні практичного, масштабованого та формалізованого підходу до вибору цифрових сервісів, що підвищує ефективність командної взаємодії, прозорість виконання завдань та продуктивність робочих процесів. У висновках наведено пропозиції щодо подальшого вдосконалення моделі через інтеграцію методів машинного навчання, розширення переліку критеріїв та застосування моделі для інших класів цифрових продуктів, що підтверджує доцільність продовження досліджень у цьому напрямі.
Keywords: багатокритеріальний аналіз; вибір сервісу; командна робота; метод weighted scoring; управління завданнями; управління проєктами