Мобільний застосунок для керування пристроєм корекції зорових порушень у дітей - Трубіцин, О. О.; Сидоренко, З. М. (КПІ ім. Ігоря Сікорського, 2023)
У роботі був розроблений мобільний застосунок для керування пристроєм має дуже простий та інтуїтивно-зрозумілий для використання інтерфейс, який представлений системою екранів. Екран, де користувач обирає одну з тренувальних вправ містить ряд кнопок на яких зображені піктограми з фігурами, які буде відтворювати лазерний проектор при обранні заданої вправи. Натиснувши кнопку відповідної вправи, користувач переходить до екрану керування тренувальною вправою. Програмна частина, аналізуючи кадри відеоряду, виділяє зіниці та відстежує зміну їх позицій. Таким чином, будується траєкторія рухів - вектор координат у двовимірному просторі.
Keywords: корекція зору; корекція зорових порушень; лазерне керування