Гібридні методи кластеризації цифрових зображень в автономних системах комп'ютерного зору - Вакулік, Є. В. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є дослідити тему кластеризації цифрових зображень та розробити додаток, який реалізує гібридний алгоритм кластеризації цифрових зображень. У ході виконання атестаційної роботи була розглянута тема кластерного аналізу, а саме актуальність, проблеми та перспективи розвитку цього напряму. Також розібрані різноманітні нюанси щодо формування та обробки цифрових зображень. Було описано теоретичний процес розробки гібридного алгоритму кластеризації цифрових зображень, від етапу передобробки зображення до етапу самої кластеризації. У фінальній частині було розроблено прототип, який може проводити поділ вхідного цифрового зображення на кластери.
Hybrid Methods for Digital Image Clustering in Autonomous Computer Vision Systems
Keywords: цифрове зображення; кластерізація; передобробка; системи реального часу; системи розпізнавання образів