Оптимізація параметрів точності портального трьохкоординатного фрезерного ЧПК верстата - Брадул, А. А. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження – портальні багатофункціональні фрезерні верстати з ЧПК. Предмет дослідження – аналіз жорсткості конструкції фрезерного верстата. Мета кваліфікаційної роботи – оптимізація фрезерного верстата з ЧПК за параметром жорсткості конструкції. У кваліфікаційній роботі було проаналізовано фрезерну технологію обробки та область дослідження. Розроблена 3D модель верстата з робочою областю 370 мм × 350 мм × 100 мм. Проведений аналіз і вибір механічних та електронних комплектуючих для ЧПК верстата таких як: кроковіі двигуни, драйвери крокових двигунів, кінцеві вимикачі, плата керування, шпиндель та інвертор. Також проаналізовані параметри, які впливають на точність фрезерної обробки. Була проведена симуляція механічних впливів на фрезерний верстат у програмі Fusion 360. Розглянуто питання охорони праці щодо освітленості робочого приміщення. У ході виконання кваліфікаційної роботи було розроблено трьохкоординатний фрезерний портальний верстат з рухомим столом.
Keywords: ЧПК; верстат; фрезерування