Проблеми ґендерної рівності в Україні - Жидкова, О. О. (ХНУ ім. В. Н. Каразіна, 2015)
Одним із напрямів державної політики України є ґендерна політика. У зв'язку з проголошенням України курсу на євроінтеграцію, ґендерне питання вважається пріоритетним для держави. У статті розглядаються питання про стан ґендерних відносин в економічній, соціальній, правовій та політичній сферах українського суспільства, а також стан суспільної свідомості, де до цих пір існують ґендерні стереотипи, упереджене ставлення і ґендерна дискримінація статі.
Keywords: ґендерна політика; ґендерні відносини; ґендерна дискримінація