Ризик і невизначеність у прийнятті рішень - Мельников, О. Ф.; Рябий, Д. В. (Вид-во ХарРІ НАДУ «Магістр», 2019)
Будь-яка діяльність у галузі управління вимагає прийняття певних рішень, а це, в свою чергу, пов’язане з оцінюванням майбутнього. Таке оцінювання реалізується шляхом максимального врахування невизначеностей та активних дій елементів середовища і завжди є певною мірою ризикованим. Пасивним шляхом є оцінювання ризиків, що дозволяє певним чином покращити стратегію. Але значно ефективнішим є управління ризиками, тобто активна діяльність, що скерована на зменшення впливу випадкових чинників та активних протидій на якість рішення.
Keywords: оцінювання майбутнього; врахування невизначеностей