Високовольтне імпульсне джерело живлення магнетрона - Фролова, Т. І.; Іванов, С. В. (ХНУРЕ, 2019)
У даній роботі запропоновано схему вторинного високовольтного імпульсного модулятора для електроживлення НВЧ генератора магнетронного типу. Пічний магнетрон, який виступає в ролі навантаження, найбільш широко використовуваний серед в акуумних п риладів Н ВЧ, м ає свої особливості пов'язані зі спеціальними режимами його роботи (перебудовою частоти генерації, синхронізацією генеруючих коливань і т. ін.). Створення універсальних високовольтних джерел живлення (ВДЖ) для різних магнетронів ускладнено розкидом їх електричних параметрів. Запропонований 2-кВт ВДЖ з керуванням складається з перетворювача змінної напруги 220 В (50 Гц) в постійне 310 В з пристроєм плавного пуску, а також джерела живлення (ДЖ) для блоків управління і захисту від перевантажень. Таке рішення дозволяє отримати більш стабільну роботу магнетронного генератора.
High voltage switching magnetron power supply
Keywords: НВЧ-генератор магнетронного типу; високовольтне джерело живлення; імпульсний модулятор; анодний струм; напруга розжарення; вольт-амперна характеристика