Сучасні інтелектуальні технології в системах управління - Татарінов, В. В. (Новабук, 2022)
У першому розділі монографії досліджено етапи теоретичних розробок і практичних застосувань штучного інтелекту в області експертних і проблемно-орієнтованих інтелектуальних систем. Окреслено перспективи його розширення в області штучних когнітивних систем і систем з креативними здібностями.
Keywords: інтелектуальні системи; база знань; динамічні експертні системи; персептрон; нейронні мережі