Розробка методу видалення рукописних написів на фотографії - Ріпний, В. В. (My University, 2023)
Об’єктом роботи є набір зображень з друкованим текстом та рукописними помітками. Метою роботи є розробка методу розпізнавання та видалення рукописних написів із зображень з друкованим текстом. Використано методи машинного навчання. Проведено дослідження існуючих рішень проблеми. Розроблений власний тренувальний датасет із зображень та маско сегментації. Досліджено та програмно реалізовано різні архітектури нейронних мереж та їх тренування. У результаті роботи розроблений програмний продукт для тестування різних архітектур нейронних мереж, а також створений аутентичний датасет для тренування моделей.
Keywords: комп’ютерний зір; розпізнавання рукописних написів на фото; машинне навчання; згорткові нейронні мережі; датасет