Штучний інтелект та інтелектуальні помічники - Заяць, Д. Є. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглядається застосування штучного інтелекту в поєднанні з комп’ютерним зором та розпізнаванням жестів для реалізації інтелектуального помічника. Описано програму, яка дозволяє користувачеві взаємодіяти з віртуальним полотном за допомогою жестів руки, створюючи зображення для подальшого аналізу моделлю ШІ. Представлено функціональну схему системи, що охоплює всі етапи: від захоплення відео та розпізнавання жестів до генерації відповіді штучним інтелектом. Зазначено переваги такого підходу у сфері цифрової взаємодії, зокрема інтуїтивність, гнучкість та можливості застосування у навчанні й креативних задачах. Відзначено перспективність розвитку таких систем завдяки інтеграції передових технологій.
Keywords: інтелектуальний помічник; розпізнавання жестів; комп’ютерний зір; взаємодія людина-комп’ютер