Система аналізу напрямку погляду для розпізнавання емоційного стану людини - Заброда, І. С. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є створення системи аналізу напрямку погляду для розпізнавання емоційного стану людини при різних умовах освітленості та ступеню шумів. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз існуючих методів детектування об’єктів, аналіз проблем області, а саме реакції зіниці ока на зовнішні психоемоційні подразники створення моделі системи для визначення напряму погляду. Подальшими кроками буде розробка та реалізація експертної системи для визначення психо-емоційного стану.
System for Analyzing Gaze Direction to Recognize the Emotional State of a Person
Keywords: напрям погляду; зір; міоз; мідріаз; Dlib; OpenCV; метод ХОГА; метод ГАФА; RANSAC