Можливості вивчення законів розподілу випадкових величин з СМК Maple - Мощенко, І. О.; Нікітенко, О. М. (My University, 2020)
Статистичні розрахунки без допомоги ЕОМ є складними й потребують використання багатьох таблиць функцій та квантилів стандартних розподілів. Для визначення та дослідження законів розподілу випадкових величин як в практичній діяльності, так і під час навчання, використовують спеціальні математичні програмні пакети прикладних програм. СМК Maple завдяки потужному набору статистичних інструментів, можливості символьних обчислень та обробки виразів та даних, широким можливостям графічної інтерпретації отриманих результатів не тільки в статичному, але і в динамічному виді (дво- та тривимірна анімація) доцільно використовувати під час вивчення теми «Закони розподілу випадкових величин» на практичних заняттях та у самостійній роботі студентів для подальшого використання ними набутих навичок при вирішенні прикладних завдань науки та техніки.
Keywords: Maple; закони розподілу