Ray tracing synthesis of spatial curve images built by the spherical interpolation method - Гусятин, В. М.; Гусятин, М. В.; Михаль, О. Ф. (My University, 2017)
Вирішується задача візуалізації зворотним трасуванням просторових кривих, заданих точками інтерполяції, і згладжених методом сферичної інтерполяції. Наведено аналітичні співвідношення для реалізації кожного етапу побудови і візуалізації таких кривих. Особливістю рішення задачі є поєднання методу сферичної інтерполяції і синтезу зображення просторової кривої методом зворотного трасування за один прохід. Такий підхід дозволяє підвищити реалістичність зображень сцен
Keywords: квадрік; сферична інтерполяція; зворотне трасування; проекційний промінь; моделювання кривих і поверхонь