Розробка компоненту MES-системи для оптимізації виробничих процесів підприємства - Вінниченко, С. О. (My University, 2024)
Об’єкт розробки – процес виробництва телефонних акумуляторів. Предмет розробки – автоматизована система для проєктування та оптимізації процесів виробництва. Мета роботи – розробка компоненту MES-системи, спрямованого на оптимізацію виробничих процесів підприємства з виробництва телефонних акумуляторів. Методи дослідження – огляд вимог підприємства для конкретної системи, моделювання процесів виробництва за допомогою UML-діаграм, створення бази даних MySQL, розробка серверної та клієнтської частини додатку з використанням мови Java та допоміжних фреймворків. У кваліфікаційній роботі розглянуто актуальні питання за темою, запропоновано рішення з оптимізації процесів на сучасному виробництві. Спроєктовано та розроблено програмне забезпечення компоненту MES-системи для трьох робітників підприємства, перевірено його працездатність. Розроблене програмне забезпечення може бути інтегрованим у виробництво для забезпечення його цілісності, мінімізації простоїв обладнання та підвищення ефективності роботи підприємства в цілому.
Keywords: оптимізація виробничого процесу; телефонний акумулятор; мінімізація простоїв обладнання; MES-система