Розробка білінг додатку на мові Go - Дроздов, Д. О. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – сирі CSV дані. Мета роботи – є розробка білінг додатку на мові Go для покращення роботи з сирими даними. Результати – в роботі розглянуто основні типи файлів, які використовуються для передачі даних, технології gRPC й REST, вибір бази даних Postgres, мови програмування Go та використання Docker для локальної розробки. У додатку реалізовано завантаження CSV-файлу з транзакціями, отримання відфільтрованих транзакцій, отримання транзакцій у форматі CSV, оптимізація ендпоінтів для завантаження файлу. В результаті експерименту встановлено, що витрати пам'яті при витягуванні всього файлу суттєво впливають на продуктивність додатку. Хоча оптимізація коду дозволила зменшити обсяг використовуваної пам'яті, виявилося, що це призводить до збільшення часу обробки файлу.
Keywords: CSV-файл; розробка білінг додатку; білінг; мова програмування Go