Мемуари як джерело дослідження історії та родоводів мешканців (на прикладі м. Горлівка Донецької обл.) - Савенко, С. О. (ХНУРЕ, 2021)
Мемуарна література посідає чільне місце у вивченні історії, особливо в генеалогічних дослідженнях. До мемуарної літератури (від латинського «memoria» – пам’ять) відносять твори про дійсні соціально-економічні, політичні, культурні, сімейно-побутові та інші процеси і події, написані учасниками подій або їх безпосередніми спостерігачами через певний проміжок часу
Keywords: Мемуари; українознавство