Моделі підвищення ефективності взаємодії програм у розподілених системах - Бондар, І. І. (My University, 2025)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка та дослідження моделей підвищення ефективності взаємодії програм у розподілених системах шляхом удосконалення механізмів передачі даних, балансування навантаження, кешування та інтеграції сучасних технологій у системну архітектуру. У ході виконання кваліфікаційної роботи проведено аналіз існуючих підходів і моделей взаємодії в розподілених системах показав, що традиційні методи мають обмеження у масштабованості, продуктивності та адаптивності до змінних умов роботи. Розроблені моделі оптимізації передачі даних, балансування навантаження та управління кешуванням базуються на застосуванні інтелектуальних алгоритмів та динамічної адаптації до умов роботи. Ці моделі враховують реальний стан вузлів системи, прогнозують можливі навантаження та автоматично адаптують ресурси для забезпечення стабільної роботи.
Models for Improving the Efficiency of Program Interaction in Distributed Systems
Keywords: розподілена комп’ютерна система; підвищення ефективності; передача даних; системна архітектура