Народні ремесла України - Красніков, В. О. (ХНУРЕ, 2020)
Craft is one of the basic parts of Ukrainian folk culture. The need to meet personal household needs led to the improving of the skills, and a trade helped to develop a unique style of work. Народнi ремесла є невiд’ємною частиною культури й побуту українського суспiльства. З одного боку, вони пов’язанi з господарством i освоєнням природних ресурсiв, а з iншого – є частиною духовної культури народу.
Keywords: народні ремесла України; українознавство; традиції; культура