Медичні та технологічні аспекти відновлення функцій колінного суглоба - Александров, І. О. (Державний біологічний ун-т, 2025)
Колінний суглоб – один із найскладніших і найбільших суглобів людини, що відіграє ключову роль у русі, рівновазі та положенні тіла. Висока складність його будови спричиняє часті проблеми. За даними ВООЗ, у 2019 році 528 млн людей мали остеоартрит, а у 2020-му – вже 654,1 млн. Лікування може включати медикаментозні засоби, фізіотерапію, масаж, а у складних випадках – операцію. Близько 15% випадків травм пов’язані зі спортом.
Keywords: спорт; колінний суглоб; реабілітація