Непідприємницька діяльність ДВГРС, яка здійснює постійне та обов’язкове аварійно–рятувальне обслуговування суб’єктів господарювання - Розгон, О. (Baltic International Academy, 2019)
У науковій роботі проаналізована діяльність ДВГРС, яка здійснює постійне та обов'язкове аварійно-рятувальне обслуговування суб'єктів господарювання (гірничих підприємств). Здійснено огляд понять «підприємництво», «господарська діяльність», «роботи», «послуги», «обслуговування». Встановлено класифікацію юридичних осіб за ЦК та ГК України. Приділено увагу правовою природою публічних послуг, що надаються ДВГРС. // The scientific work analyzes the activity of the DWRS, which provides permanent and obligatory emergency rescue services of economic entities (mining enterprises). The concepts of «entrepreneurship», «business activity», «work», «services», «service» are reviewed. The classification of legal entities by the Central Committee and the Civil Code of Ukraine is established. Attention is paid to the legal nature of the public services provided by the DWRGR.
Keywords: господарська діяльність; обслуговування; підприємництво; роботи; послуги; economic activity; service; entrepreneurship; works; services