Особливості агентно-орієнтованих систем управління сучасними технологічними об'єктами - Коротаєв, Д. О.; Андрюхін, І. О. (ХНУРЕ, 2025)
У статті розглянуто особливості агентно-орієнтованих систем управління в умовах цифровізації промисловості та переходу до концепції Індустрія 4.0. Визначено переваги використання агентного підходу для управління складними технологічними об'єктами, зокрема адаптивність, масштабованість, децентралізація та здатність до самостійного прийняття рішень
Keywords: агентно-орієнтована система; технологічний об’єкт; багатoагентна система; сталий розвиток