Моделювання BEAM-робота в середовищі TINKERCAD - Стеценко, К. (ХНУРЕ, 2023)
У цій роботі розглядається створення та моделювання робота BIEM, який використовує сонячну енергію для живлення та має здатність адаптуватися до змін в навколишньому середовищі. Робот складається з двох серводвигунів, чотирьох фоторезисторів, сонячної панелі, двох моторів, драйвера L293D та мікроконтролера Arduino Uno. Висвітлені можливості та актуальність робототехніки, що використовує відновлювану енергію та біологічні інспірації для створення автономних роботів, зокрема в умовах зростаючих проблем з енергетичними ресурсами та збільшених екологічних вимог.
Keywords: робототехніка; сонячна енергія; відновлювані джерела енергії; фоторезистор; серводвигун; навколишнє середовище