Дослідження характеристик вихідних сигналів оптико-електронних систем з урахуванням процесів дефектоутворення в напівпровідниках - Таран, О. С. (My University, 2022)
Об’єкт дослідження: оптико-електронні системи. Мета роботи: дослідження параметрів та характеристик ОЕС. Метод дослідження – теоретичний аналіз. Актуальність роботи визначається тим, що нині у техніці відбувається інтенсивне використання електромагнітних коливань оптичного діапазону довжин хвиль. Розробка оптико-електронних приладів (ОЕП) є одним з перспективних напрямків сучасного оптичного приладобудування. Вони дають можливість отримувати, передавати та обробляти інформацію у всіх галузях оптичного спектру в результаті перетворення оптичних сигналів на електричні, а також дозволяють автоматизувати управління різними об'єктами та технічними процесами. Швидкому розвитку ОЕП сприяє промислове освоєння лазерів, що дозволяють створювати лазерні ОЕП із якісно відмінними характеристиками. Застосування голографічних методів обробки даних є основою голографічних ОЕП, здійснюють багатоканальне перетворення великих масивів інформації.
Keywords: оптико-електронна система; характеристика вихідних сигналів; дефектоутворення в напівпровідниках; промислове освоєння лазерів