Автоматизована оптична інформаційно-вимірювальна система для полігонних випробувань керованих та некерованих ракет, артилерійських і реактивних снарядів - Шостко, І. С.; Тевяшев, А. Д.; Неофітний, М. В.; Гулак, С. В. (Міністерство оборони України, 2018)
В доповіді запропоновано новий метод визначення оптимального розташування вимірювальної апаратури на території полігону в залежності від взаємного розташування слідкуючої платформи і ракетно-артилерійської системи, з урахуванням максимально можливої кутової швидкості та прискорення обертання платформи і розрішувальної здатності телевізійної системи, встановлено зв'язки кінематичних траєкторних параметрів супроводжуваного об'єкта і граничних значень кінематичних параметрів приводів вимірювальної системи, що стежить для різних варіантів траєкторій.
Keywords: траєкторні вимірювання; параметри польоту; точка захоплення; синхронізація корекції