Вплив оптичного випромінювання на вихідні характеристики сонячних елементів - Вдовіченко, К. В. (ХНУРЕ, 2019)
Проведено вимірювання ВАХ сонячного елемента, з використанням різних джерел штучного освітлення, що містять різний спектр. Приведено залежність потужності сонячного елемента від напруги при освітленості різними типами джерела штучного освітлення. При аналізі отриманих в ході експерименту даних, визначено, що зміна спектра штучного освітлення значно впливає на характеристичні криві сонячного елемента. Вивчивши спектральні характеристики випромінювачів, визначено, що для максимального ККД перетворення підходить світлодіодна лампа повного спектру.
Keywords: оптичне випромінювання; сонячний елемент; імітатори сонячного випромінювання