Оцінка якості програмного забезпечення на основі сучасних стандартів - Фоменко, В. Д. (My University, 2022)
Мета роботи: проаналізувати рекомендації та вимоги сучасних стандартів щодо вимірювання якості програмного забезпечення та з’ясувати можливість їх практичного застосування. Методи дослідження: аналіз нормативної документації. У роботі було розглянуто: серії стандартів ISO 25000 SQuaRE щодо якос-ті програмного забезпечення; моделі якості програмного забезпечення; станда-рти SQuaRE щодо вимірювання якості; що таке елемент показника якості про-грамного забезпечення; загальний підхід до вимірювання якості програмного забезпечення; еталонну модель вимірювання якості за стандартом ISO/IEC 25020; вибір та побудову показників якості; планування та здійснення вимірю-вань; вимірювання якості програмного продукту.
Keywords: вимірювання якості програмного забезпечення; елемент показника якості; модель якості програмного забезпечення; показник якості