Автоматизація процесу розпізнавання деталей на поточному виробництві - Пащенко, О. С. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження – розпізнавання та ідентифікації деталей поточного виробництва, за допомогою системи технічного зору промислового робота. Предмет дослідження – програмне забезпечення для системи технічного зору промислового робота. Мета роботи – розробка програмного забезпечення для розпізнавання та ідентифікації деталей у робочій зоні промислового робота на поточному виробництві. Розглянуто методи розпізнавання та ідентифікації деталей поточного виробництва, проаналізовано методи обробки інформації у системах технічного зору роботів, побудована теоретико-множинна модель розпізнавання та ідентифікації, розглянута практична реалізація методів обробки інформації в робототехнічних системах, розроблено програмне забезпечення, що реалізує методи розпізнавання та ідентифікації деталей поточного виробництва. До числа перспективних напрямків досліджень слід віднести подальший розвиток методів розпізнавання та ідентифікації, їх програмну реалізацію для промислових операційних систем реального часу. У комбінації з системою прийняття рішень такі розробки істотно прискорять реалізацію систем управління інтелектуальними роботами.
Keywords: розпізнавання деталей; поточне виробництво; промисловий робот; ідентифікації деталей поточного виробництва