Проєктування та дослідження системи зберігання та обміну медичними даними з використанням хмарних технологій - Сальніков, С. С. (My University, 2024)
Об'єкт дослідження включає в себе системи передачі медичної інформації, які забезпечують обмін даними між медичними закладами, спеціалістами та пацієнтами, забезпечуючи конфіденційність, цілісність та доступність цих даних. Предметом дослідження є програмні компоненти, необхідні для створення і підтримки захищених систем передачі медичної інформації. Ці компоненти включають в себе програмне забезпечення для шифрування, аутентифікації, авторизації, а також механізми для забезпечення відмовостійкості та відновлення даних. Метою даного дослідження є підвищення конфіденційності медичних даних, їх цілісності та доступності, а також забезпечення надійного обміну цими даними між медичними закладами та іншими учасниками за рахунок проєктування та розробки програмних компонентів для створення захищених систем передачі медичної інформації. Розробка таких систем може мати значний вплив на ефективність медичного обслуговування, зокрема швидкість доступу до медичної інформації, точність діагностичних даних та загальну координацію лікування пацієнтів.
Design and Study of a Medical Data Storage and Sharing System Using Cloud Technologies
Keywords: медична інформаційна система; пацієнт