Методи інтеграції в Smart Grid - Дьомін, Д. В. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є підвищення ефективності роботи енергосистем Укрїни шляхом дослідження і розробки методів інтеграції елементів «Smart Grid». У ході виконання атестаційної роботи були розглянуті принципи та методи роботи системи «Розумної мережі», проведений аналіз існуючих систем Smart Grid та визначені їхні переваги та недоліки, розглянуто досвід побудови Smart Grid у різних країнах. Розглянуті питання безпеки і захисту даних, вимоги до персоналу, елементи технічних систем реалізації елементів Smart Grid. Були запропоновані технології інтеграції «зелених» джерел енергії, проаналізовані їх перспективи. Розглянуто можливість інтеграції автоматизованих приладів обліку енергії, що дозволяють значно спростити збір даних і підвищити ефективність цього процесу.
Smart Grid Integration Methods
Keywords: SMART GRID; розумна сітка; альтернативні джерела енергії; екологія; віддалене керування; кібербезпека