Метод селекції малорозмірних об’єктів поверхні візування для навігації мобільних роботів - Загнойко, Я. Є. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження – процеси навігації мобільних роботів у складних і динамічних середовищах. Предмет дослідження – метод та алгоритм селекції малорозмірних об'єктів для забезпечення точної навігації мобільних роботів. Мета кваліфікаційної роботи – дослідження методу селекції малорозмірних об'єктів, який забезпечує ефективну навігацію мобільних роботів за умов обмеженої обчислювальної потужності та динамічної зміни оточення. Запропонований метод і алгоритм відбору ЕЗ в умовах високої динаміки польоту та різних вимог до точності, дозволяє суттєво підвищити продуктивність системи. Практичне впровадження методу дозволить зменшити кількість аварійних ситуацій, знизити витрати на обслуговування мобільних роботів та підвищити їх ефективність, що робить цю роботу актуальною.
Method for Selecting Small Objects on the Vision Surface for Mobile Robot Navigation
Keywords: навігація роботів; робот; селекція малорозмірних об'єктів; динамічне середовище